Cele mai multe focare s-au înregistrat în judeţele Olt (103), Timiş (91) şi Dolj (86), principala cauză a producerii acestora fiind focul deschis. Pentru stingerea incendiilor din zonele de munte greu accesibile au intervenit elicopterele Inspectoratului General de Aviație, care au dispersat asupra focarelor 15.000 de litri apă și 6.900 de kilograme de pulbere.
Astfel, pe 23 iulie, un elicopter de la Unitatea Specială de Aviație București a intervenit în sprijinul pompierilor din Brașov, prin executarea unor misiuni de cercetare aeriană și stingere a unui focar din zona „Creasta cu Zâmbri” de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare și linia de teleferic Bușteni-Babele. De asemenea, un alt elicopter a participat, pe 26 iulie, la stingerea a două focare de incendiu din Masivul Făgăraș, la solicitarea pompierilor din județul Argeș. Echipajul I.G.Av., alături de echipele de pompieri, a coordonat acțiunile de stingere a incendiilor de vegetație de pe muntele Roșu, pe o suprafață afectată de aproximativ 326 de hectare. În cadrul aceleași misiuni s-a intervenit și pe muntele Netotu, vârful Brătila, pe o suprafață afectată de aproximativ 303 hectare.
Un elicopter M.A.I. a intervenit, pe 7 și 8 august, în sprijinul pompierilor din Maramureș, executând misiuni de cercetare aeriană și stingere a unui incendiu din zona Vârful Galiuc și Dosul Colbului din apropierea localității Baia Borșa, care afectase aproximativ 90 de hectare.
Pentru prevenirea incendiilor, în ultimele două săptămâni, inspectori de prevenire din cadrul I.G.S.U. au efectuat peste 900 de controale, constatând 745 nereguli, pentru care au aplicat 215 sancţiuni (37 de amenzi în cuantum de 53.000 lei şi 178 de avertismente).
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro