Pompierii au fost nevoiți să intervină chiar de Ziua Națională la un incendiu de amploare în localitatea Fibiș, din județul Timiș. Un depozit de furaje de la o fermă a fost cuprins de flăcări, iar incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați. Depozitul era plin de furaje și avea și îngrășământe folosite de către fermieri, printre care șase tone de azotat de amoniu.
Un ofițer și 15 subofițeri au fost trimiși să stingă depozitul, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Fermierii i-au anunțat pe salvatorii militari că aveau azotat de amoniu în depozit, așa că pompierii au reușit să intre și să scoată substanța la timp.
Paguba este imensă pentru proprietarii fermei, dar pompierii au reușit să evite o explozie puternică ce putea fi provocată de azotatul de amoniu, o substanță extrem de periculoasă la temperaturi deosebit de ridicate.
Incendiul a distrus 300 de tone de cereale, 40 de tone de lână, două tractoare și un utilaj. Focul a fost izolat, însă incendiul nu a fost declarat lichidat, iar pompierii interveneau și cinci ore mai târziu.
Explozia de la Mihăilești este denumirea generică sub care este cunoscut unul dintre cele mai grave accidente din istoria României. Deflagrația s-a produs în 24 mai 2004, în comuna Mihăilești, din județul Buzău, în urma unui accident în care a fost implicat un camion ce transporta 20 de tone de azotat de amoniu.
În explozie, 18 oameni au murit, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști, iar alți 13 au fost răniți grav. Explozia a creat un crater de 6,5 metri adâncime și un diametru de 21 de metri, iar pe o rază de 200 de metri au fost aruncate bucăți de metal, care au afectat acoperișurile caselor din localitatea Mihăilești.