Astfel, o primă măsură luată ieri de Guvern este amendarea cu până la 100.000 de lei și cu sistarea activității a obiectivelor care au autorizaţie de incendiu, dar care au facut modificări ulterioare.
Obiectivul care are autorizație de incendiu dar la control se costată că cs-au făcut modificări între timp, cel mult 60 de zilese va da amendă și i se va sista activitatea până la revenirea în legalitate.
În cazul în care stabilimentul nu are autorizație de incendiu dar are restul de acte necesare pentru funcționare,se dă amendă până la 100 000 de lei. Acestui amplasament i se va da o perioadă de timp în care să se pună în legalitate fără a -și întrerupe activitatea.
Dacă locația respectivă nu are autorizație pentru incendiu, însă a obținut toate actele și avizele dar are încălcări grave, atunci se aplicî atât amenda maximă cât și închiderea acesteia. Altă noutate a noii legi este posibilitatea ca cei de la ISU să închidă obiective care pun în pericol viaţa oamenilor, după ce se vor face verificările necesare. „Adoptăm ordonanţa de urgenţă prin care le dăm putere direct celor de la ISU, nu autorităţi locale, nu altcineva, să verifice aceste localuri în care au loc acţiuni care implică foarte multă lume să le verifice din punctul de vedere al respectării condiţiilor protecţia împotriva incendiilor şi a catastrofelor şi să ia pe loc măsura închiderii acestora, sigilare până la momentul la care îşi îndeplinesc condiţiile”, a arătat premierul Victor Ponta.
Știri România Comentează