La Sfânta Liturghie au mai participat în calitate de invitați, preoți din Ucraina  și Republica Moldova. La poarta mănăstirii,un credincios a strigat către premier: „Mincinosule.Nu ați făcut nimic”,  iar premierul  l-a chemat să-l lămurească însă acesta a tăcut ulterior.
O femeie i-a sărit în față cerîndu-i ajutor financiar pentru că este bolnavă de cancer, aceasta fluturîndu-i niște fotografii în care arăta că boala i se manifestă pe tot corpul inclusiv pe mâini. În încercarea de a-i veni în ajutor, primul ministru i-a solicitat unei persoane care îl însoțea să îi ia datele personale pentru a o putea ajuta.
Un alt sucevean l-a întrebat dacă nu cumva a venit în campanie electorală la Putna, premierul răspunzîndu-i că în nici un caz pentru că a fost și anul trecut la Putna.  Apoi, premierul și soția sa au mers în biserica mănăstirii pentru a se ruga și închina la Icoana Făcătoare de Minuni a mănăstirii, despre care se spune că are puteri miraculoase, în mod special în această zi. “Am fost şi anul trecut aici. Am venit cu prietenii şi cu colegii mei şi le urez la mulţi ani tuturor celor care îşi serbează azi ziua de nume şi sper ca Dumnezeu să le dea o viaţă mai bună”, a spus Ponta.
După ce au stat în rînd cu lumea preț de mai bine de jumătate de oră și au ajuns la rînd pentru a se ruga pentru sănătate, pace și înțelepiciune în rîndul politicienilor ,cei doi s-au deplasat în partea laterală a bisericii pentru a asista la sfînta liturghie.
Premierul și soția sa au fost asaltați de pelerini care le-au cerut să se fotografieze alături de ei, ședința foto durînd mai bine de 20 de mine astfel încît primul ministru a putut asculta slujba religioasă doar aproximativ zece minute. Mulți din cei care au vrut să importalizeze momentul erau români care lucrează în străinătate și care au venit acasă la familii în concediu.
Premierul Victor Ponta a stat la agapa creștină care s-a ținut în stăreție după care a plecat spre București. La plecare, Daciana a primit din partea starețului o trăistuță bucovineană avînd în interior o icoană și anafură.
Dacă premierul a venit îmbrăcat într-un costum și cămașă fără a purta cravată, soția sa a preferat o ținută mai lejeră, purtînd blugi și o scurtă din tercot de culoare roșie.
Peste 10.000 de credincioşi au fost prezenţi miercuri la Mănăstirea Putna la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi la hramul lăcaşului de cult. Pelerinii au asistat la Sfânta Liturghie care a fost oficiată de un sobor format din câteva zeci de preoţi în fruntea căruia s-a aflat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Prea Sfinţia Sa Pimen dar şi oaspeţi din Ucraina precum Prea Sfinţia Sa Meletie, episcopul Hotinului şi Prea Sfinţia Sa Longhin, episcop de Hănceni.
Credincioşii veniţi cu familiile s-au rugat pentru sănătate, iertarea păcatelor, pentru belşug şi pentru linişte. Mesajul transmis de înalţii prelaţi în predicile lor a fost de ascultare şi înţelegere între oameni. „Vreau să transmit tuturor românilor, creştinilor de pretudindeni să se bucure că au mamă la cer, să se bucure orfanii că au mamă la cer, că au bocitoare către Dumnezeu ca să poată primi iertarea păcatelor noastre. Ne-am rugat aici pentru poporul român de pretutindeni, pentru pace, pentru iertarea păcatelor”, a spus PS Longhin, Episcop de Hănceni (Cernăuţi).

 
 

Urmărește-ne pe Google News