26 de echipe din 21 de țări vor concura între ele și se vor lupta pentru titlul de „cea mai bună echipă de vatmani din Europa”.

Sunt înregistrate echipe din Paris, Barcelona, ​​​​Birmingham, Bruxelles, Budapesta, Dublin, Frankfurt, Göteborg, Kiev, Cracovia, Leipzig, Luxemburg, Lyon, Milano, Oslo, Praga, Rotterdam, Stockholm, Viena, Zagreb, Zürich, Berlin. Bratislava, Edinburgh și Tampere (ultimele 3 la debut) și Oradea.

Anul trecut, competiția s-a desfășurat în România, la Oradea, și a fost câștigată de Sandra Kaider şi Andreas Kainrad (Viena).

Pe locul al doilea s-a clasat echipa din Göteborg, iar pe 3 – cea din Praga.

Echipa din Oradea, formată din Karoly Eva şi Leonte Oniţa, a terminat pe locul 14.

Evenimentul de la Frankfurt, care înseamnă, de fapt, o zi de divertisment, se desfășoară pe un tronson de 150 de metri de linie, în centrul orașului de pe Main.

Echipele, formate dintr-un vatman, o vatmaniţă şi un asistent tehnic, au de parcurs şase probe, pentru a-şi dovedi abilităţile profesionale: „Oprirea Perfectă”, „Frânarea de urgenţă”, „Distanţă Laterală”, „Tram-bowling”, „Tram-billiard”, dar şi o probă-surpriză.

În proba de bowling, tramvaiul trebuie condus cu viteză într-o bilă de cauciuc, care este expediată spre popicele din plastic. La biliard, bilele trebuie trimise în găuri evidențiate în traseu.

Bowling-ul cu tramvaiul este una dintre disciplinele preferate ale Julia-Melanie Parzer, care vrea să apere titlul deținut de Viena.

„Dacă în mod normal este de neconceput să să mergi cu tramvaiul spre un obstacol, aici trebuie să faci asta cu toată forța. E un fior care îmi place”, a spus, plină de adrenalină, vatmanița austriacă de 27 de ani, aflată deja în „cantonament”, alături de coechipierul Markus Chencinksy.

Foto: Facebook Tram-EM European Tramdriver Championship 

Urmărește-ne pe Google News