Totuși, marile oraşe precum Beijing şi Shanghai caută să controleze creşterea populaţiei. Numărul persoanelor în vârstă va ajunge la 400 de milioane până la sfârşitul anului 2035, în creştere de la aproximativ 240 de milioane în acest an.
Autorităţile de la Beijing au făcut eforturi pentru a opri creşterea populaţiei, ca parte a eforturilor lor de a reduce traficul, a compensa lipsa de resurse şi a tempera piaţa imobiliară.
Populaţia din Beijing a crescut cu două treimi, din 1998, în timp ce consumul de energie s-a dublat, iar numărul de vehicule s-a triplat. Autorităţile au anunţat, în 2016, că vor lua măsuri pentru a limita populaţia, la 23 de milioane, până la sfârşitul deceniului.
Oraşul a făcut eforturi pentru a-şi integra economia cu provincia vecină Hebei şi cu oraşul Tianjin, în încercarea de a permite unora dintre universităţile, departamentele guvernamentale şi firmele industriale să se mute.
De asemenea, a fost creată o nouă zonă de dezvoltare în Hebei, menită a prelua unele dintre funcţiile Beijingului şi s-a investit foarte mult în reţelele de transport, pentru a facilita deplasarea navetiştilor.
În 2016, numărul rezidenţilor permanenţi a ajuns la 21,707 milioane, cu 22.000 mai puţini decât în 2016. Numărul locuitorilor din cele şase districte urbane a scăzut cu 3%, între 2016 şi 2017, informează Agerpres.
- O mașină a intrat într-un grup de copii din China. Cel puțin cinci morți
- FOTO | Cel mai mare pod maritim din lume a fost inaugurat! Construcția monstruoasă din China a luat deja 18 vieți
- Accident cu 14 morţi şi 27 de răniţi pe o autostradă din China. Zeci de mașini au fost implicate
- Casa Dolce & Gabbana acuzată de rasism în China. Ce gest i-a jignit pe chinezi
- Chinezii au lansat primul smarphone cu ecran pliabil. Cum arată dispozitivul care poate fi și telefon și tabletă
- VIDEO | Momentul în care patru chinezi sunt înghițiți de o groapă uriașă formată în asfalt
- VIDEO/ Chinezii care au plâns când au vizitat bojdeuca lui Creangă din Humulești: ”Ne-am săturat să stăm la înălțimi”