porcul „donator” sa fie liber imunopatologic. Acest porc (cunoscut sub numele de porc transgenic) este crescut de societatea olandeza „Topigs” in Franta, legile din „tara lalelelor” nepermitand experimentele pe animal. Practic, porcul transgenic traieste cu organe de om clonate, ceea ce face posibila si compatibilitatea.
„Se scot doua picaturi de sange de la un individ bolnav si se introduc in porc, unde are loc o transformare destul de greu de explicat chiar si unor medici, spune prof. Mihai Radu (foto). Practic, in 6 luni, printr-o operatie genetica destul de complicata, organele porcului se transforma si sunt gata de prelevare pentru transplant”.
Cat priveste ferma de la Topoloveni, aceasta va putea fi functionala incepand cu anul 2006. Societatea olandeza va aduce atunci 200 de scroafe transgenice. Ferma de la Topoloveni va fi o adevarata banca de organe nu numai pentru Romania, ci si pentru restul Europei.
De la porcul transgenic vor putea fi folosite pentru transplant pielea, muschii, tendoanele, ligamentele, pancreasul, rinichiul, ficatul si inima.

 
 

Urmărește-ne pe Google News