Incidentul s-a petrecut foarte aproape de sediul Mossad, iar şoferul camionului a fost „neutralizat” de oameni îmbrăcați în civil, a precizat Poliția, care suspectează un atac terorist. În acest moment, nu se știe dacă șoferul a murit. Atacatorul a fost un arab-israelian din Qalansawe, oraș din centrul Israelului, a relatat și The Jerusalem Post.

Cel puțin 35 de persoane au fost rănite, iar 6 sunt în stare gravă și au fost duși de urgență la spital după ce camionul s-a izbit de un autobuz și de mai multe persoane care așteptau în stație. Multe dintre victime erau persoane în vârstă care coborau dintr-un autobuz.

„La ora 10:08, am primit o informare despre un camion care a lovit o staţie de autobuz de pe bulevardul Aharon Yariv din Ramat Hasharon (n.red. – oraş la nord de Tel Aviv). Serviciile de salvare tratează în prezent zeci de victime la faţa locului”, a anunţat Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 7

Atacul a avut loc la intersecția Glilot, într-o zonă aflată în apropierea sediului agenției israeliene de spionaj Mossad, precum și a mai multor unități de informații IDF.

Paramedicii voluntari aflați în apropiere, care au ajuns primii la fața locului, au declarat: „Au fost scene dificile cu un camion, un autobuz și pietoni. Am oferit tratament la peste 20 de persoane care au suferit diverse răni. Unii au fost salvați de echipajele de pompieri după ce au fost prinși sub camion”.

De asemenea, doctorii au oferit asistență la fața locului mai multor persoane care au suferit un șoc emoțional.

Israelienii au comemorat recent un an de la atacul fără precedent comis de guparea teroristă Hamas, pe 7 octombrie 2023, la care a contribuit și Libanul prin gruparea libaneză Hezbollah. Între Israel și Hezbollah, susținută de Iran și aliată cu Hamas, au loc aproape zilnic schimburi de focuri.

Urmărește-ne pe Google News