UPDATE 17 septembrie. Temu o oferit un punct de vedere, explicând că a efectuat o „amplă investigație” și este să anunțe că „datele clienților nu au fost scoase la vânzare”.

„Echipa de securitate a Temu a desfășurat o investigație amplă cu privire la presupusa breșă de securitate a datelor și poate confirma că afirmațiile sunt categoric false. Datele care circulă nu provin din sistemele noastre. Nici măcar o linie de date nu corespunde cu înregistrările noastre de tranzacții”, a declarat un purtător de cuvânt Temu, piață online operată de compania chineză de comerț electronic PDD Holdings, care oferă bunuri de larg consum la prețuri reduse,

„Luăm foarte în serios orice încercare de a ne afecta reputația sau de a ne prejudicia utilizatorii și ne rezervăm dreptul de a întreprinde acțiuni legale împotriva celor responsabili de răspândirea informațiilor false și de încercarea de a profita de astfel de activități malițioase”, a completat oficialul Temu.

„Securitatea și confidențialitatea utilizatorilor noștri sunt prioritare. Urmăm practici de top din industrie pentru protecția datelor și securitatea cibernetică, asigurându-ne că consumatorii pot face cumpărături cu încredere pe platforma noastră”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

„Am fost contactat de oamenii din Temu. Au verificat și se pare că nu există nicio încălcare“, a spus, într-o postare pe Linkedin, consultantul pentru protecția datelor, confidențialitate și securitate cibernetică care anunțase, inițial, „breșa de securitate”.


Potrivit sursei citate, pe 16 septembrie, un utilizator cu pseudonimul „smokinthashit” a postat pe un forum underground că este gata să cedeze o bază de date ce conține peste 87 de milioane de linii de date ale clienților Temu.

Atacatorul precizează că datele provin de la temu.com și nu au fost vândute în prealabil. Se crede că vectorul de atac utilizat a fost „gw-eu-isp.temu.com”, iar „smokinthashit” afirmă că doar o singură copie a acestor date va fi disponibilă pentru vânzare.

În continuare, cel care a postat mesajul pe platforma LinkedIn le oferă utilizatorilor Temu câteva alternative, pentru a evita eventuale probleme.

Iată ce ar trebui să facă:

  • Monitorizarea conturilor – Clienții Temu ar trebui să-și verifice conturile pentru orice activitate suspectă
  • Schimbarea parolelor – Este recomandat să schimbați parolele conturilor asociate platformei
  • Dacă folosiți aceeași parolă în combinație cu aceeași adresă de e-mail și în alte platforme/ servicii, vă recomand să le schimbați peste tot

Valorează 190 de miliarde de dolari

Aplicația Temu, un magazin online deținut de către grupul chinez PDD Holdings, avea, în februarie 2024, o valoare de aproximativ 190 de miliarde de dolari. În România, este disponbilă de anul trecut, dar, în ultima perioadă, s-a promovat agresiv în mediul online din țara noastră. Este, deja, foarte utilizată, datorită prețurilor mici.

Urmărește-ne pe Google News