„De ce vor să îl omoare pe Trump?”, a întrebat un utilizator de X după cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat care l-ar fi vizat pe candidatul republican la președinția SUA.

Elon Musk a răspuns într-un mod controversat acestei întrebări: „Şi nimeni nici măcar nu încearcă să-i asasineze pe Biden/Kamala”. Proprietarul X a șters apoi postarea, dar fusese văzută deja de zeci de milioane de utilizatori, inclusiv de Secret Service.

Criticat imediat de numeroși utilizatori de X, care s-au declarat îngrijoraţi de faptul că acest mesaj ar putea incita la violenţă împotriva lui Biden şi Harris, Musk a susținut că a fost o simplă glumă.

Secret Service, responsabil de protecția celor mai importanți oficiali din SUA, a anunțat inițial că „este la curent” cu postarea lui Elon Musk. Ulterior, un purtător de cuvânt al recunoscut că anchetează „potențiale amenințări”, deoarece ia în serios toate mesajele, chiar și cele considerate simple glume.

Secret Service „este la curent cu postarea lui Elon Musk”, a declarat purtătorul de cuvânt Nate Herring. „În practică, nu comentăm chestiuni legate de protecție. Putem spune, totuși, că Secret Service anchetează toate amenințările legate de persoanele protejate”, a adăugat el, citat de Bloomberg.

Casa Albă a denunțat imediat această postare. „Violenţa ar trebui doar condamnată, niciodată încurajată sau să se glumească în legătură cu ea. Această retorică este iresponsabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt Andrew Bates. 

Bloomberg precizează că a trimis întrebări atât către Elon Musk, cât și către avocatul său, Alex Spiro, pentru a afla dacă au fost contactați de Secret Service, dar nu a primit niciun răspuns de la ei.

Urmărește-ne pe Google News