Oamenii din localitatea dâmbovițeană Vârfuri, mulți dintre ei pensionați pe caz de boală, spun că nu au nevoie de ziare și că ar vrea să-și cumpere pâine de cei câțiva lei pe care poștașul îi ia lună de lună din pensie, scrie reporterpenet.ro.

„Soțul primește pensie pe caz de boală. Mereu îi oprește câțiva lei. Ultima dată i-a oprit trei lei pentru un ziar. În loc să ia o pâine sau să plătească drumul până la Pucioasa la control medical, trebuie să îi dau lui. În decembrie ne-a oprit bani, în ianuarie la fel. Nu ne-a întrebat niciodată dacă vrem așa ceva. În ianuarie am primit o felicitare care este doi lei și un ziar, de 8 lei, de parcă noi mâncăm ziare pe pâine. Pur și simplu ne spune că nu ne dă banii. Sunt mulți oameni care pățesc așa, dar nu se plâng toți. Mie nu îmi convine”, a declarat, pentru sursa citată, Iuliana Ciocodeică (50 de ani), o localnică din Vârfuri.

Localnicii spun că sumele oprite de poștaș în schimbul ziarelor sau a integramelor variază între 3 și 10 lei.

„Eu am 350 de lei pensie. Mi-a adus până acum tot felul de reviste și integrame fără ca eu să îi spun că îmi oprească bani pe așa ceva. Nici nu le citesc. Le bag pe foc”, a mărturisit doamna Ecaterina (80 de ani).

Mai mult, oamenii spun că sunt nemulțumiți pentru că trebuie să meargă singuri la Poștă pentru a primi corespondența. Motivul: poștașul nu vine acasă.

De cealaltă parte, poștașul spune că vine tot ce este obligat de Poșta Română.

„Am 50 de timbre de la Poșta Română pe care trebuie să le vând în fiecare lună. Nu le ia nimeni. Toate revistele le primesc de la Poștă. Mă obligă să le vând. Eu le dau chitanță pentru tot, nu îi oblig pe oameni și nu le opresc bani. Le dau chitanță pentru toate revistele și integramele. De ce nu le refuză când mă duc la ei?”, spune poștașul.

Sătenii, care susțin că li s-au oprit bani din pensie, au depus o sesizare la Poșta Română și vor să fie luate măsuri în acest caz.

În februarie, Curtea de Conturi a constatat mai multe nereguli la Compania Naţională Poşta Română, potrivit raportului instituție pentru anul 2016. Concret, au fost depistate bonusuri ilegale în valoare de 237.000 de lei şi servicii juridice pe baza unui contract în cuantum de 579.000 de lei, dar al cărui obiect s-a suprapus cu atribuţiile Direcţiei Juridice şi Reglementări.

sursă foto: reporterpenet.ro


Citește și VIDEO/Goana după averile infractorilor, o cursă cu obstacole. Contre între ANAF şi DNA. Miza: un miliard de euro


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News