De altfel, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a luat act de solicitarea Antena Group și Antena 3 S.A. de ieșire a posturilor din lista must carry, a televiziunilor libere la retransmisie, potrivit unui anunț al companiei, citat de paginademedia.ro.
Recent, Antena 3 a semnat cu RCS-RDS, ca să iasă din grila must-carry.
- „Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si respectiv Antena 3″, informează Antena Group.
- „Considerãm cã – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu, Director Teritoriu Antena TV Group SA.
- „Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a precizat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.
Ce înseamnă ieșirea din must carry?
Societățile de cablu trebuie să ceară Antenei Group și Antenei 3 acordul pentru a putea retransmite posturile și vor trebui să plătească pentru a transmite canalele către clienții lor.
Citește și: Legea “sinecurilor”. Cum sunt administrate instituţiile statului, fără concurs, prin împuternicire
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro