Tânărul de 23 de ani de la volan, din Târgu Bujor, conducea omașină cu numere de Bulgaria, și, din primele cercetări, se pare că ar fi făcut curse cu o altă maşină. El a intrat cu viteză în curbă, lovind copiii şi târându-i 20 de metri pe asfalt, până într-un zid al Primăriei.

,,Am auzit întâi zgomote de maşini care mergeau foarte tare. Eu am bănuit că se întreceau, aşa părea. Erau clar două maşini care în curbă aici la noi se întreceau că s-a auzit un zgomot foarte mare. Atunci am ieşit şi am văzut doar un fum şi o maşină care s-a învârtit de câteva ori şi a ajuns în şant unde s-a rupt şi stâlpul. Deabia după ce s-a aşezat praful ne-am dat seama de nenorocire”, spune Maria Grecu, martoră a tragediei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Mama lui Octavian Florin Iacob aștepta ca micuțul să înceapă anul școlar, însă, acum, îl va conduce pe ultimul drum. I-a mai murit un copil, iar doi bărbați cu care a fost măritată s-au spănzurat.

,,Clar făceau curse, aşa am auzit. Cel care a fugit şi a lovit copiii avea viteză mare, cam 240 km la oră spunea lumea. Cred că era şi drogat, permis nu avea”, au declarat Florica şi Iuliana Fasolică, martore şi ele ale tragediei care a scos un sat în stradă.

În curtea familei lui Marian Copăceanu, a doua victomă, era jale mare. Mama băiatului lucrează în Anglia și a aflat de nenorocire aseară, plecând imediat spre România.

,,Eu am pregătit băiatul de şcoală, i-am luat haine de şcoală şi acum îl îngrop. Băiatul se juca, nici nu era pe şosea. Erau lângă fântână şi apoi am auzit zgomot şi mi-au spus că e mort…şi l-am văzut. E al doilea copil care îmi moare, unul a fost bolnav. Am avut şi doi soţi care s-au spânzurat, iar acum cu al treilea, care lucrează la Tulcea, am băiatul ăsta de a murit sub roțile mașinii ăstuia de a fugit”, spunea plăngînd Maria Iaocob, mama lui Octavian Florin Iacob.

Poliția îl caută încă pe autor

”Ne-au nenoriocit. Au arucat băieţii 20-30 de metri pe şosea şi i-a făcut zob pe zidul Primăriei”, spunea Marcel Budescu, unchiul lui Marian.

Surse din cadrul anchetei spun că numele bărbatului suspectat că a comis accidentul mortal, după care a fugit de la locul faptei, ar fi Ivanciu Corcioveiu, acesta fiind căutat în prezent de poliția din mai multe județe.

Urmărește-ne pe Google News