Joan Neininger a povestit pentru The Guardian că l-a cunoscut pe Ken Selway, în timp ce acesta căuta după mâncare în cosul de gunoi de lângă anticariatul la care lucra ea din Gloucester, în urmă cu patru decenii.

Pentru că îi era milă de el, a început să-i lase zilnic sandvișuri lângă gunoi și astfel între ei s-a legat o frumoasă prietenie. Joan nu îi oferea bani, dar îl invita să ia o masă caldă în casa ei,  alături de ea și soțul ei de la acea vreme, Norman, care s-a împrietenit foarte repede cu Ken, și deveniseră ca frații.

”M-am măritat la 16 ani cu Norman și era un un bărbat minunat, un tată și un soț iubitor. Pentru că nu exista nici un fel de gelozie sexuală, Ken și Norman au devenit ca frații”, își amintește Joan.

Locuiesc în același azil

Între timp, femeia a rămas văduvă și acum locuiește la un azil de bătrâni, unde fusese internat și Ken, după ce medicii au descoperit că suferă de schizofrenie, boală pe care a dezvoltată-o după toate greutățile și șocurile pe care le-a îndurat în viața lui.

Cei doi și-au continuat prietenia, care acum s-a transformat într-o poveste de dragoste, Ken spunând că Joan i-a salvat viața și dacă nu ar fi întâlnit-o pe ea, probabil, acum nici nu ar mai fi fost în viață. „Când am cunoscut-o pe Joan dormeam pe străzi și voiam să mă sinucid. Probabil nu aș mai fi fost aici, dacă ea nu mi-ar fi lăsat acele sandvișuri în gunoi. Este o persoană foarte bună. Ea mi-a salvat viața”, a spus bărbatul.

Deși amândoi au peste 80 de ani acum, ei au decis să se căsătoarească luna viitoare. „Când l-am văzut prima dată căutând în gunoiul, ce se afla între anticariatul meu și un restaurant fast-food, nu m-am gândit nici o clipă că lucrurile vor evolua în felul acesta. Deși locuia pe străzi, am știut din primul moment că are un suflet frumos. Imaginea lui m-a bântuit ca o fantomă. Când l-am văzut cum căuta în gunoi, mi s-a rupt inima”, povestește femeia

 

Urmărește-ne pe Google News