În ultimele opt luni, lui Trish nu i s-a permis să-l atingă pe soțul ei. Femeia a reușit să-i vorbească acestuia doar puțin peste o oră pe zi, chiar dacă a avut deja COVID-19 și s-a vindecat.

Restricțiile au fost impuse de casa de îngrijire din Londra în care se află bărbatul în vârstă de 74 de ani, acolo unde acesta a fost plasat după ce a fost internat în spital. Trebuia să fie o măsură temporară, dar soția sa simte că s-a transormat în una permanentă.

“Covorul a fost luat de sub tine și tot cazi, pentru că tot ceea ce a făcut parte din viața noastră este încă acolo, acasă. Cu excepția faptului că el nu este”, a spus ea.

“E ca și când ai fi văduvă, dar nu ești. Divorțată, dar nu ești. Ești între lumi. Devii nimic”, a adăugat femeia.

În 1975, Trish tocmai începuse să predea franceza în Belfast, când l-a cunoscut pe Chris, un jurnalist care lucra în Irlanda de Nord.

“Ne-am cunoscut la o întâlnire pe nevăzute, la hotelul Europa”, a spus ea.

“A fost foarte distractiv, foarte drăguț. O mulțime de bancuri, de povești interesante…”, a mai afirmat femeia.

Iubirea nu cunoaște limite

Cei doi s-au căsătorit la Oxford. Când Chris a fost trimis la Ierusalim, Moscova, apoi la Beirut, pe post de corespondent pentru ziare și posturi de radio, Trish a mers cu el și a lucrat ca profesoară de franceză în școli internaționale.

În mai 2017, pentru că își pierduse funcția cognitivă și mobilitatea, Chris a fost internat în Spitalul Maudsley. Timp de doi ani, medicii au încercat să-i pună un diagnostic. Cu puțin timp înainte ca pandemia de coronavirus să facă ravagii, aceștia au hotărât că bărbatul ar trebui să se întoarcă acasă.

În timpul șederii lui Chris în spital, Trish și-a vizitat soțul cu regularitate. Totul până la data de 18 martie.

“Aș sta cu el și i-aș citi articole amuzante din Spectator (n.r. – o revistă săptămânală de politică din Marea Britanie). Am vorbi… ”, a spus aceasta.

Chris a început să se simtă rău pe 23 martie, iar la scurtă vreme a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Timp de câteva zile, el a făcut temperatură mare.

Cei doi au încercat să vorbească la telefon, dar lui Chris, din cauza problemelor pe care le are, îi este aproape imposibil să țină un receptor în mână.

“Treptat, ați aflat la știri, casele de îngrijire au făcut tot posibilul pentru a facilita accesul vizitatorilor, dar nu și aceasta”, a afirmat Trish, care a solicitat sprijinul autorităților.

În cele din urmă, în vară, femeii i s-a permis să efectueze trei vizite scurte. Din septembrie, accesul vizitatorilor în casa de îngrijire a fost interzis, deși autoritățile au recomandat ca oamenilor să li se dea voie să-și vadă rudele.

“Este ca o pedeapsă cu închisoarea și se pare că nu există nicio îndreptare a situației”, a spus Trish.

Foto: The Guardian

 
 

Urmărește-ne pe Google News