VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Mauro Morandi s-a izolat pe frumoasa insulă Budelli, care este așezată între insulele Corsica și Sardinia, în Arhipelagul Maddalena al Italiei, țară care găzduiește foarte mulți români. Insula a devenit casa lui începând cu 1989, când i s-a stricat unul dintre motoarele bărcii sale în timp ce se afla pe mare, iar valurile l-au dus la țărm.

Când a ajuns pe insulă, a aflat că fostul îngrijitor al insulei se pensionează.

A acceptat imediat să îi ia locul și și-a vândut barca, chiar dacă asta însemna că avea să rămână singur, pentru foarte mult timp, pe insulă.

Preț de 29 de ani, el a trăit singur, lângă o plajă care are nisipul fin, numită La Spiaggia Rosa. Își amintește că se trezea des, dimineața devreme, doar pentru a vedea răsăritul, pe care îl descrie ”foarte frumos”, potrivit Daily Mail.

Până de curând, el s-a bucurat de priveliștile incredibile ale insulei de unul singur, dar a decis să-și împărtășească viața pe rețelele sociale, având în vedere că a avut o relație care s-a terminat prost.

Mauro Morandi povestește că avut o iubită cu care a menținut o relație la distanță, iar ea vizita insula timp de numai 15 zile pe an, acasta fiind și motivul principal pentru care au decis să pună capăt relației.

În lunile tăcute de iarnă, el își petrece timul modificându-și fotografiile, pe care ulterior le postează pe Instagram, Facebook și Twitter.

”Fotografiile reprezintă starea mea și situația mea psihică”, a spus Mauro Morandil, care atrage aproximativ 1.300 de turiști în fiecare vară pe insulă.

”Sunt foarte fericit. Turiștii vor să știe tot despre mine, acest bărbat nebun care trăiește singur pe o insulă”, a mai adăugat el.

Bătrânul susține că treiește pe insulă pentru că respectă natura și râde la atunci când este întrebat dacă are de gând să se întoarcă în civilizație.

”Dacă sunt nevoit, probabil că o să merg în Sardinia și o să trăiesc lângă mare, dar nu m-aș întoarce într-un oraș mare. Nu aș reuși”, a mai precizat bătrânul.

Morandi mai călătorește din când în când către Modena pentru a-și vedea fiicele.

Chiar dacă vrea să rămână pentru toată viața pe insulă, bătrânul nu poate să facă asta: ”Insula a fost cumpărată de stat și a fost transformată în rezervație naturală. Sunt aici până când președintele parcului decide ce să facă cu min”, a declarat Mauro.

Fotografiile cu Mauro pot fi văzute în galeria foto de mai sus.


#salvatipipera. De la zonă strategică pentru Armată, la zonă strategică pentru investitori străini / MULTIMEDIA

Urmărește-ne pe Google News