Într-o singură zi, la distanță de câteva ore, inspectorul principal Alexandru Ionașc, de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) al IPJ Cluj, a înregistrat reclamația unui bărbat care susținea că hoții l-au lăsat fără 100.000 de lei uitați în mașina de serviciu și mai apoi l-a găsit mort în același autoturism, parcat lângă o pădure, în apropierea cartierului Mănăștur. Acul înfipt direct în inimă, lăsat cu tot cu seringa în care fusese o substanță folosită la eutanasierea animalelor și lipsa celor 100.000 de lei reclamată anterior au fost inițial argumente solide care să contureze ipoteza unei crime legată de bani. Cu atât mai mult cu cât, la audierile care au urmat înregistrării plângerii legate de furtul celor 100.000 de lei, medicul veterinar îi arătase judiciaristului chitanțe și facturi care demonstrau, chipurile, că banii existau, că fuseseră încasați de la partenerii de afaceri.
Mort în mașina de serviciu, cu un ac înfipt în inimă
”Într-o mașină, a fost descoperit un bărbat mort, cu o seringă înfiptă în inimă. Analizele au indicat că seringa conținea o substanță de eutanasiere a animalelor. Inițial, ne-am gândit că omul fusese omorât de cineva din răzbunare, mai ales că persoana decedată era tocmai bărbatul care reclamase furtul banilor din autoturism. La audieri, ne arătase chitanțierul cu încasări totale de 100.000 de lei. Erau zeci de chitanțe tăiate pe numele unor societăți comerciale”, a spus Alexandru Ionașc.
Medicul veterinar era client fidel al caselor de pariuri
Investigațiile în cazul morții medicului veterinar Iulian – un brașovean care lucra în Cluj -, au dus, cu ajutorul unui ”martor”-surpriză, la aflarea motivului pentru care bărbatul a plătit cu viața. GPS-ul mașinii sale de serviciu, autoturism din care medicul spunea că i-au fost furați cei 100.000 de lei și în care avea să fie găsit fără suflare, cu un an înfipt în inimă, l-a ”trădat” pe doctor și l-a transformat din victima unui posibil omor, în sinucigaș. Echipamentul de localizare a arătat că veterinarul era un parior înrăit și că drumurile sale duceau întotdeauna la casele de pariuri.
”Maşina avea dispozitiv GPS, aşa că am verificat istoricul aparatului. Ce a ieşit la iveală, a răsturnat ipotezele inițiale. Bărbatul se oprea la case de pariuri, unde paria sume mari de bani”, a adăugat ofițerul care, alături de colegii săi judiciariști, a descâlcit ițele acestui caz.
A emis facturi false către firme inexistente
Cum norocul nu prea a fost de partea lui, veterinarul a luat în continuare bani din conturile firmei pentru care lucra, sume din ce în ce mai mari, pe care le ”reinvestea” în pariuri care nu făceau decât să-l ducă la sapă de lemn. Și, cu fiecare leu pierdut, mai aproape de moarte. Ca să acopere gaura, medicul emitea facturi și chitanțe către firme inexistente, însă verificările făcute de o contabilă a firmei de distribuție l-au demascat, motiv pentru care Iulian a înscenat furtul celor 100.000 de lei, apoi s-a sinucis.
”Bărbatul a emis chitanțele false de 100.000 de lei și a reclamat ”furtul” la Poliţie. Totuşi, vânzările firmei fiind slabe în realitate, și-a dat seama că va fi prins și s-a sinucis. Medicul veterinar a ştiut cum şi unde să se injecteze”, a adăugat Alexandru Ionașc, de formaţie judiciarist, care a fost desemnat „Ofiţerul de poliţie al anului 2017”.
Citește și: