Vestea a venit ca un șoc pentru bucureșteni, cele două având o reputație de ani de zile ca locuri unde se mănâncă cei mai delicioși mici din oraș.
Cel mai cumnoscut este însă La Cocoșatu, restaurant a cărui poveste a început în 1993, când Ion Oiță, alături de asociatul său, Andrei Alexandru s-au pus pe afaceri.
Și ce putea atrage într-o zonă în plină dezvoltare decât mirosul de mici. Niște mici suculenți și gustoși, cum alții nu-s în tot Bucureștiul, după cum se laudă nea Sandu ”Cocoșatu”, cel care a dat și numele localului.
De-a lungul timpului, aproape toți bucureștenii și nu numai au călcat măcar pentru o dată pragul restaurantului, ducând mai departe vorba că ”mici ca la Cocoșatu nu găsești în alt loc din România”.
„Am lucrat la o reţetă pe care am perfecţionat-o pe zi ce trece. Nu există ţară în lumea asta care să nu vină să servească mici de la Cocoşatu”, se lauda nea Sandu în urmă cu un an la Digi 24.
Acesta a ținut să precizeze că rețeta produselor sale ”de top” e ”puțin secretă”, pentru a nu fi preluată și de alți competitori de pe piață.
Totuși, la fel de celebrul grataragiu ca și localul căruia i-a fost ”naș” a dat din casă, precizând, la Digi 24, că micii sunt numai din carne de vită și de porc, iar amestecul ” trebuie să şadă 48 de ore la macerat. După ce s-a făcut, o băgăm la cameră frigorifică”.
În urmă cu aproape 11 ani în restaurant a avut loc o tragedie: patronul, Ion Oiță a fost găsit spânzurat pe 5 decembrie 2011 într-o anexă a localului.
Chiar dacă este înmormântat la Străuleşti 2, cunoscut drept cimitirul săracilor, Ion Oiţă are unul dintre cele mai frumoase morminte.
Pe crucea din marmură de la căpătâiul acestuia stă scris cu litere de mână “Regele micilor din România”.
Acum la restaurantul ”La Cocoșatu” e liniște pe moment. Grătarele vor fi însă din nou încinse, după ce se vor rezolva problemele depistate de inspectorii ANPC.