Brandon a avut curajul de a porni pe drumul lui, departe de responsabilitățile cotidiene, reușind să își dobândească independenţa financiară şi s-a pensionat la 34 de ani, potrivit businessmagazin.ro.
Tânărul a început să-și documenteze călătoria financiară, scriind pe blogul Mad Fientist. Iată câteva sfaturi pe care el le dă pentru a avea bani și a trăi în același timp o viață așa cum vrei.
Află ce este important pentru tine şi ce te face fericit. Mulţi dintre oameni îşi cheltuiesc banii pe lucruri care nu le aduc fericirea. Banii pot cumpăra libertatea – libertatea orelor de la 9 la 5, libertatea faţă de alarmele de ceas, cea legată de timpul. Tânărul a direcţionat toţi banii spre ce îl face fericit pentru că libertatea lui era „mai importantă decât tot ceea ce putea cumpăra”.
Concentrează-te pe lucrurile pe care le poţi controla cu adevărat şi optimizează acele lucruri. Nu are rost să te stresezi pe ce se întâmplă în jurul tău și nu poți cu adevărat controla. Minimizează taxele fâcând investiții în produse cu preț mic, optimizează ce ai.
Setează investiţii lunare şi apoi ignoră complet portofoliul tău. Creează un portofoliu simplu cu fonduri de index low-cost, diversificate, setează automat investiţii lunare şi apoi ignoră complet ce ai scris. Dacă poţi să-ţi scoţi creierul şi emoţiile din ecuaţia, nu vei fi doar mai puţin stresat în cazul eventualelor căderi ale pieţei, dar vei avea la final şi mult mai mulţi bani.
Opreşte consumul pentru că acesta oferă fericire temporară. În loc să te întorci de la muncă şi să te uiţi timp de ore întregi la televizor, fă ceva creativ cum ar fi să scrii o postare pe blog, să faci bijuterii sau să exersezi la un instrument muzical. Să creezi este mult mai plăcut decât să consumi şi poate avea drept consecinţă chiar şi venituri suplimentare.
Aruncă-ţi televizorul pe fereastră. Sau, şi mai bine, vinde-l. În momentele în care oamenii de publicitate de bombardează cu lucruri pe care „trebuie să le ai”, devii mai puţin fericit cu ceea ce ai şi începi să cheltuieşti bani. În loc să faci acest lucru, du-te să îţi trăieşti viaţa.
Experimentează. Ce te face fericit astăzi, poate să nu-ți aducă aceeaşi bucurie mâine. Poți experimenta şi să eviți să te blochezi în angajamente mari. Încearcă orice înainte să cumperi. Închiriază înainte să devii proprietar. Împrumută atunci când este posibil şi cumpără obiecte folosite atunci când nu poţi împrumuta. Drumul spre fericire (şi spre independenţa financiară) nu va fi în linie dreaptă şi vei face şi greşeli pe parcurs, dar când te concentrezi pe fericire durabilă şi îţi aliniezi cheltuielile cu obiectivul final, vei fi mai încrezător că eşti pe traiectoria corectă.