„Când aveam 14 sau 15 ani, m-am dus la culcare nemâncat. Am spus: Doamne, când voi crește, nu vreau să simt că îmi este foame”, povestește Mendoza.
În perioada războiului, Mendoza a fost răpit. Bucătarul șef nu dă foarte multe detalii din acea perioadă, decât că a fost salvat de Armata Salvării și a fost dus în Canada, potrivit edition.cnn.com.
De acolo, el a ajuns în California și a început să lucreze la un restaurant israelian. Mai departe, Medoza a obținut un job la restaurantul unui hotel. A ajuns la școala culinară și a devenit bucătar șef la Beverly Hills Hotel. Cariera lui a înflorit și a gătit, printre alții, pentru trei președinți americani, un prinț saudir și pentru echipa de fotbal Tennessee Titans.
Bucătarul povestește că la un eveniment a hrănit mai mult de 400.000 de oameni într-o singură săptămână și că acela a fost momentul în care și-a adus aminte de rugăciunile le spunea când era un copil.
El a început să se implice în acțiuni de voluntariat și, la un eveniment caritabil, a auzit pe cineva pomenind despre copiii care nu au ce mânca din Republica Dominicană.
Roberto Mendoza a vizitat satele sărace din Republica Dominicană în încercarea de a rezolva câteva dintre problemele pe care oamenii le au. În 2013, el a cumpărat un pământ în Bayaguana și și-a deschis o cantină pentru oamenii săraci.
În luna ianuarie a acestui an, ceva incredibil i s-a întâmplat bucătarului. Într-un moment de impulsivitate, el a cumpărat din SUA un bilet la loto. A fost un șoc când a văzut că a câștigat 250.000 de dolari. Mendoza va folosi toți banii pentru a-și menține visul în viață: să hrănească oamenii.
FOTO FACEBOOK