Cuprins:
Intervenția chirurgicală „imposibilă”
Conform Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, tânărul a ajuns la unitatea medicală într-o stare gravă, cu partea stângă a corpului afectată. El a mărturisit că doar credința l-a îndrumat spre Iași, unde a găsit o echipă dedicată, care a luptat pentru viața lui.
„Leziunea, dacă inițial, acum un an, era de aproximativ un centimetru, de această dată era extinsă pe aproape jumătate din emisfera cerebrală stângă”, a explicat doctorul Lucian Eva, managerul spitalului din Iași.
Echipa medicală a decis să efectueze o intervenție chirurgicală cu monitorizare și mapping cerebral pentru a prezerva funcțiile vitale ale pacientului.
„A fost o intervenție chirurgicală laborioasă, dar am reușit să rezecăm aproape integral această tumoare”, a adăugat dr. Eva.
Analizele anatomopatologice au arătat că tumora era extrem de rară, dar benignă. Acest lucru oferă speranțe pentru o posibilă vindecare completă a pacientului, cu un tratament adecvat.
După operație, tânărul și-a recăpătat funcțiile motorii și capacitatea de a vorbi
„Tânărul și-a reluat toate funcțiile motorii pierdute, inclusiv vorbirea, astfel încât astăzi vorbim despre el ca despre un tânăr care și-a recâștigat încrederea în sine, încrederea în viață”, a declarat doctorul Lucian Eva.
Echipa medicală a fost profund impresionată de evoluția tânărului, iar dr. Eva a susținut că s-au întâlnit în sala de consultație când tânărul era într-o stare critică, „iar acum este o bucurie să vezi cum pacienții ajung să îți spună un simplu «mulțumesc» pentru toată munca depusă de o întreagă echipă medicală”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro