„Anul acesta, pentru prima dată am încercat un soi de ardei în trei culori, Sweet Palermo”, spune Ștefan Minea, precizând însă că la fermă producția este foarte variată și include, pe lângă ardei, roșii, vinete, spanac, castraveți. Sumarizând, este vorba despre 8000 de metri pătrați de solarii și o producție totală de legume de circa 80 de tone anual. 

Ștefan Minea a absolvit Facultatea de Agronomie, inclusiv masterul, și, cât a stat la studii la București a încercat și munca într-o agenție de publicitate. Dar adevăratele sale pasiuni au fost și au rămas agricultura și dorința de a duce mai departe afacerea familiei. 

Tatăl lui, Alexandru Minea, un agricultor experimentat, s-a numărat printre producătorii care au fost alături de Mega Image încă de la începuturile programului Gusturi românești. „Parteneriatul cu Mega Image a venit pentru că era foarte greu cu partea de desfacere. Practic, am scăpat de  grija vânzării și ne-am putut concentra pe producție și calitate”, spune Ștefan Minea. 

Calitatea este, de altfel, un aspect la care tânărul agricultor face foarte des referire și atunci când povestește că parteneriatul cu Mega Image presupune analize de sol, apă și produs, ceea ce garantează că legumele care ajung la consumatori sunt nu numai gustoase ci și sigure și sănătoase.

Planurile de viitor sunt tot legate de calitate, mai spune tânărul agricultor. 

Mega Image a lansat programul Gusturi românești în anul 2014. În prezent, compania colaborează cu peste 300 de producători locali care au livrat în 2023 peste 28.600 de tone de legume și fructe direct în magazine. În cadrul acestui program Mega Image oferă nu numai spațiu de desfacere ci și sprijin continuu, de la analizare sol, asigurare semințe, îngrășăminte, biostimulatori și alte produse destinate combaterii biologice a bolilor și dăunătorilor la plante, până la analiza lunară a legumelor. Totodată, Mega Image pune la dispoziția producătorilor ingineri horticultori care oferă consiliere pas cu pas, începând cu planificarea culturilor până la recoltare.

Toate legumele și fructele sunt analizate constant în laboratoare specializate pe toată perioada culturii și înainte de a ajunge la raft în magazine, iar în plin sezon, pentru produsele incluse în program, sunt sistate importurile, iar în magazine clienții găsesc exclusiv produsele românești.

 
 

Urmărește-ne pe Google News