Ce are special acest volum de poveşti?

Ciprian: Cartea este o premieră în literatura română şi nu numai. Poveştile sunt scurte, uşor de asimilat şi prezintă în câteva fraze destinaţia unde se desfăşoară acţiunea. După care intră în scenă personajele. De la cavaleri, prinţese şi locuri misterioase până la animale magice ori personaje desprinse oarecum din folclorul local. În final, fiecare poveste are un tâlc, o morală, din care învăţăm să fim mai puternici, mai buni.

Cum v-a venit ideea acestor poveşti… nemaiîntâlnite?

Carla: Fiind o familie pentru care călătoriile sunt un mod de viaţă şi care se încumetă să meargă cu doi copii relativ mici în capătul celălalt al lumii, am observat cât de entuziasmaţi sunt cei mici în teritoriile necunoscute lor. Sabin şi Matilda, copiii noştri, adoră să descopere locuri noi, indiferent că acestea sunt la noi în ţară sau peste hotare. De ceva vreme, aproape în fiecare seară, Ciprian le inventează câte două poveşti, cu personaje impuse de ei. Tot născând istorisiri cu zâne fermecate, prinţese puternice şi armate de cavaleri fără frică, a găsit şi o formulă cu care să-şi încheie fiecare poveste: “Şi pentru că foaie verde lobodă, gura lumii- i slobodă, povestii şi eu, călare pe-un curcubeu”. Aşa că ideea de a scrie o carte pentru copii, cu poveşti din destinaţiile văzute de noi, a curs de la sine.

Ce destinaţii întâlnim în carte?

Ciprian: Avem poveşti din 50 de ţări din toate colţurile lumii. De la Groenlanda, Mexic, China şi Peru la Croaţia, Grecia, Spania, Kenya sau Cambodgia. Din cele opt capitole ale volumului amintim: “Pe urmele filmelor de animaţie celebre”, “Parcuri de distracţii” sau “Cele şapte noi minuni ale lumii”.
Volumul a apărut cu sprijinul www.christiantour.ro.

 
 

Urmărește-ne pe Google News