Două tinere din Piatra Neamţ au vrut să facă rost de un ban de buzunar, însă metoda la care au recurs le-a transformat în infractoare.
Moldovencele au spart contul de Facebook al unei amice şi apoi au şantajat- o cu publicarea pe internet a unor imagini şi a unor conversaţii mai deocheate. Pricepute nevoie mare la ocolirea barierelor electronice, cele două hakeriţe au intrat în intimitatea pe care Facebookul o oferă, atât cât poate, utilizatorilor şi au furat de acolo nişte “dovezi”, şi-au zis ele, care să le aducă şi ceva bănişori.
Cu fotografiile şi niscaiva conversaţii prinse într-un dosărel aşa-zis compromiţător, moldovencele au bătut la uşa prietenei lor şi i-au cerut 400 de lei. Adică răsplata solicitată pentru o discreţie totală. Fata şantajată a aceptat afacerea, însă a sunat şi la poliţiştii nemţeni care, împreună cu procurorii DIICOT, au organizat un flagrant delict.
Cele două şantajiste, în vârstă de 21 de ani şi, respectiv, 23 de ani, care au fost reţinute pentru 24 de ore, nu numai că nu au mai făcut rost de nici un ban, dar s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea a trei infracţiuni: acces ilegal la un sistem informatic, fraudă informatică şi şantaj.

Urmărește-ne pe Google News