Potrivit datelor anunțate de autorități, cele mai mari incidențe se înregistrează în localitățile Cătina (Cluj) – 10,88 la mie, Șeica Mică (Sibiu) – 10,03 la mie, Ploscoș (Cluj) – 9,66 la mie, Pojejena (Caraș-Severin) – 9,1 la mie, Bârsana (Maramureș) – 8,45 la mie și Tupilați (Neamț) – 8,02 la mie.
În total, în șase localități, rata incidenței este cuprinsă între 7 și 8 la mia de locuitori, iar în alte 12, incidența este între 6 și 7 cazuri la mie.
De asemenea, 34 de localități înregistrează rate de incidență cuprinse între 5 și 6 cazuri la o mie de locuitori.
Rata a incidenței de peste 3 la mie se înregistrează, în total, în 11 municipii din România, în condițiile în care în raportarea de luni figurau cinci municipii în scenariul roșu. Este vorba despre Satu Mare (4,64), Bistrița (4,41), Timișoara (4,07), Rădăuți (3,87), Baia Mare (3,54), Roșiorii de Vede (3,46), Cluj-Napoca (3,23), Câmpulung Moldovenesc (3,14), Turnu Măgurele (3,13), Câmpina (3,06) și Botoșani (3,05).
După ce o localitate ajunge la incidența de 3 cazuri la mia de locuitori, este necesară convocarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru adoptarea măsuri de limitare a răspândirii coronavirusului.
De asemenea, în aceste localități, certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care vor să intre în restaurante, să meargă la cinema, la piscină sau la competiții sportive sau să participe la nunți și botezuri. Excepție fac doar copiii cu vârste mai mici de 6 ani.
În 34 de orașe și municipii din România, rata incidenței cazurilor de coronavirus a depășit pragul de 3 la mia de locuitori. Cele mai mari rate sunt cele din orașele Negrești Oaș (Satu Mare), Horezu (Vâlcea) și Vișeu de Sus (Maramureș).
234 de localități din țară au trecut de pragul de 3 cazuri de COVID la o mie de locuitori.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro