Ingrediente: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri nuci pisate, un pachet praf de copt, faina cat cuprinde ca aluatul sa fie moale, 500 g capsune; pentru crema de vanilie – 3 galbenusuri, 3 linguri zahar, 2 pachete zahar vanilat, o ceasca lapte, o lingura faina.
Mod de preparare: Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga nucile pisate, praful de copt si faina cat se cere. Se asaza aluatul moale pe un fund de tava unsa si presarata cu pesmet si se coace la foc potrivit, apoi se unge foaia cu crema. Pentru crema se amesteca intr-o craticioara pe foc moale galbenusurile cu zaharul si faina, se adauga laptele si zaharul vanilat, amestecand mereu pana se ingroasa. Dupa ce se unge blatul cu aceasta crema se iau capsunele, spalate si scurse bine de zeama si se pun peste crema. Deasupra se toarna cateva linguri de jeleu de capsune.
(reteta trimisa de Vasile Niculescu, Aleea Ilioara nr. 16, bl. M 32, sc. B, ap. 81, sector 3, Bucuresti)