INGREDIENTE
Blatul: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 2 plicuri vanilie.
Umplutura: frisca batuta, budinca, marmelada.
PREPARARE
Blatul. Galbenusurile si zaharul se freaca bine, pana se obtine o spuma. Se adauga albusurile bine batute si apoi, treptat, faina si vanilia. Compozitia (de consistenta unui pandipan) se coace foarte putin, se scoate din cuptor si, cat e inca fierbinte, se ruleaza intr-un servet inmuiat si bine stors.
Montare. Blatul se desface din servet, se insiropeaza bine si se umple, dupa dorinta, cu frisca batuta sau budinca, marmelada ori frisca si fructe. Se ruleaza si se orneaza de jur imprejur cu felii de fructe si frisca.
(reteta a fost trimisa de Chelu Victoria, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, Alexandria, jud. Teleorman)