Rezultate Bacalaureat 2017. Ce note s-au luat în fiecare județ
Prăjitură cu vișine
Ingrediente: 250 g făină, 12 linguri ulei, 12 linguri apă, 1/2 pliculeț praf de copt, un praf sare; umplutură: 700 g vișine fără sâmburi, 110 g zahăr, un plic de zahăr vanilat
Preparare: aluat: se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Se toarnă apa și uleiul peste făină, se amestecă și se frământă aluatul 10 minute. Dacă e nevoie se mai adaugă făină până când aluatul se desprinde de mână. Umplutura: fructele se toacă mărunt cu cuțitul, sau se mărunțesc la mixer si se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat. Se împarte aluatul în două. Se întinde o foaie în tava de copt tapetată cu hârtie, se așază umplutura, se pune a doua foaie si se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în tavă, se taie și se servește cu zahăr pudră.
Citește și: Prăjitură cu cireșe