Aluatul

Se cerne făina într-un vas destul de mare, după care se amestecă cu zahărul. Se adaguă untul tăiat cubuleţe şi se frământă rapid. Se pun apoi gălbenuşurile, sarea, o fiolă de esenţă de vanilie şi un pliculeţ de zahăr vanilat şi laptele. Se frământă totul, până la omogenizare, după care aluatul se aşează pe o farfurie şi se lasă la frigider cât timp te ocupi de umplutură.
Pont: Foaia se lucrează repede, deoarece untul se încălzeşte sub căldura mânilor.

Umplutura

Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul şi o fiolă de esenţă de vanilie şi se amestecă. Merele rase în prealabil se adaguă şi se amestecă cu albuşul. Vasul se aşează pe foc, se adaugă scorţişoara şi se lasă totul la călit, amestecând tot timpul.
Pont: Nu trebuie să ţii umplutura pe foc mai mult de câteva minute, pentru a nu risca să o arzi. Umplutura trebuie să fie omogenă, nu prăjită.
După ce ai luat umplutura de pe foc, poţi scoate aluatul de la frigider pentru „marele final”. Tapetezi tava cu ulei şi făină, după care împarţi aluatul în două părţi egale. Prima jumătate se întinde bine pe masa, având grijă să mai adaugi faină, cât cuprinde, pentru ca să nu se lipească de masă. Aşezi apoi foaia în tavă, după care adaugi umplutura, pe care o distribui omogen pe toată suprafaţa. Cea de-a doua bucată de aluat, se intinde, ca şi prima, şi se acopera umplutura cu ea.
Pont: Foaia se rupe inevitabil, fiind foarte fragedă. Nu te îngrijora! „Cârpeşte” locurile în care s-a rupt aluatul. Va fi la fel de bun.
Se introduce tava în cuptorul încins în prealabil la 160 de grade Celsius. Prăjitura are nevoie de un timp de coacere de 30-45 de minute, în funcţie de temeperatura pe care o alegi. Când începe să se rumenească foarte puţin, prăjitura este gata. O poţi orna cu zahăr vanilat sau pudră, pentru un aspect impecabil.
Poftă bună!
VEZI O GALERIE FOTO, CU PREPARAREA, PAS CU PAS, A PRĂJITURII:VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 17

Urmărește-ne pe Google News