Costuri aproximative ingrediente: prune bine coapte – 2 lei, făină – 0,75 lei, zahăr tos – 0,75 lei, unt – 3,50 lei, ouă – 1,20 lei, zahăr vanilat – 0,50 lei, praf de copt – 0,50 lei, zahăr farin – 0,10 lei, scorţişoară – 0,20 lei. Total: 9,40 lei.
Ingrediente: 750 g de prune, 200 g de făină, 250 g de zahăr tos, 200 g de unt, 3 ouă, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 1 pacheţel de praf de copt, un praf de scorţişoară, o lingură de zahăr farin.
Cum se prepară prăjitura
Se spală prunele, se rup în două şi se scot sâmburii. Se pun prunele într-un castron, se presară peste ele 50 g de zahăr şi un praf de scroţişoară, se amestecă totul şi se lasă aproximativ o oră, amestecând din când în când. În acest timp se prepară aluatul: se amestecă în alt castron făina, 200 g din zahărul tos, zahărul vanilat, praful de copt şi untul şi se frământă bine. Se adaugă ouăle pe rând şi se frământă în continuare, până când se uniformizează perfect aluatul. Se toarnă aluatul în tava de copt tapetată în prealabil cu unt şi cu făină. Se scurg de sirop jumătăţile de prune şi se distribuie deasupra aluatului. Se bagă tava în cuptorul încins în prealabil (la 170g C) şi se lasă să se coacă 60-70 de minute. După ce s-a copt şi s-a răcit se pudrează, pentru aromă şi aspect, cu zahăr farin.