Prăjituri naționale- Daifuku Mochi cu matcha- Japonia

Ingrediente:  175 g pastă de fasole roșie dulce (se găsește în magazinele cu produse asiatice), 100 g făină de orez lipicios (se găsește la produsele asiatice), 125 ml apă, ½ linguriță de pudră de ceai verde matcha, 40 g de zahăr pudră, amidon de porumb

Preparare: din pasta de fasole se fac 8 bile. Dacă pasta e prea lichidă se pune pe foc 3-5 minute pentru a se usca, iar apoi se lasă puțin la rece să se întărească bine. Separat, se amestecă făina de orez lipicios, cu ceaiul verde și cu zahărul într-un bol de sticlă și se face pasta mochi. Se pune amestecul 30 de secunde la microunde la putere medie (600 W). Se scoate, se amestecă cu o lingură și se bagă iar la cuptor. Operațiunea se repetă de 5-6 ori până când pasta se îngroașă, dar rămâne suplă și curgătoare. Pasta de mochi se răcește repede. Ea trebuie să rămână caldă pentru a putea fi manevrată ușor. Se împarte pasta în 8 bucăți. Pentru a le modela ușor, se pudrează cu amidon. Fiecare bucată se aplatizează ca un disc. Peste el se pune o bilă de pastă de fasole dulce și se închide ca o bilă. Se consumă repede fiindcă se pot întări. Se mai poate introduce 30 de secunde la microunde ca să se mai înmoaie.

Prăjituri naționale- Gauffre de Liege- Belgia

Ingrediente: 1 kg de făină albă, 500 ml lapte + apă, 30 g drojdie, 250 g unt, 2 ouă, 3 linguri de miere, 2 pliculețe de zahăr vanilat, 3 g bicarbonat de sodiu, 300 g zahăr, un vârf de sare.

Preparare: se prepară un aluat din 800 g de făină, 30 g drojdie proaspătă, 500 ml lapte și apă, 2 ouă, 100 g zahăr. Se lasă aluatul să se odihnească 15 minute și apoi se adaugă untul, mierea, restul de 200 g de făină, sarea, vanilia și bicarbonatul de sodiu. Se frământă până se obține un aluat omogen și se lasă la dospit 20 de minute la cald. Se adaugă la sfârșit restul de zahăr și se împarte aluatul în bile de circa 90 g, care se pun la copt în aparatul de gauffre. Se servesc cu lapte, cremă de ciocolată, dulceață, fructe etc.

Prăjituri naționale- American Apple Pie– America

Ingrediente: aluat- 300 g făină, 190 g unt, 50 ml apă rece 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, un praf de sare; umplutură- 1 kg mere, 25 g zahăr, 5 g pudră de scortișoară, sucul unei lămâi; puțin zahăr pentru decor

Preparare: pentru aluat se pune făina într-un vas și i se face o gropiță la mijloc unde se pun untul bucățele, sarea și bicarbonatul. Se amestecă, se adaugă apa, se frământă și, când devine un aluat închegat, se pune la rece într-o folie alimentară, cam 30 de minute. Între timp merele se curăță de coajă și se taie felii, se pun într-un vas și se stropesc cu suc de lămâie, apoi se presară cu scortișoară. Aluatul se împarte în două (o parte mai mare pentru bază și una mai mică pentru grilaj) și se întind foile. Prima se pune pe fundul vasului de copt și se decupează ce depășește. Se așază feliile de mere și se acoperă cu a doua foaie de aluat, care se decupează în fâșii și se împletesc sub formă de grilă. Se taie rece.

Citește și: Românul care vinde dulciuri din Transilvania în Statele Unite. Colacul secuiesc e preferatul americanilor

 
 

Urmărește-ne pe Google News