exercitiilor fizice incat am uitat sa recunoastem valoarea unui somn bun. De fapt, opinia generala afirma tocmai contrariul”, a declarat profesorul Fred Turek, de la Universitatea Northwestern.
Conform studiului realizat de Eastern Virginia Medical School, din Norfolk, greutatea corpului creste in raport cu timpul redus acordat somnului. Cercetarea releva, de asemenea, ca barbatii dorm cu aproximativ 27 de minute mai putin decat femeile si ca pacientii supraponderali sau obezi dorm mai putin decat cei cu o greutate normala.
„Descoperirile noastre sugereaza ca o sporire semnificativa a timpului acordat somnului nu este neaparat necesara, dar ca 20 de minute de somn cel putin in plus pe noapte este asociata cu o greutate scazuta. Succesul inregistrat de persoanele care doresc sa slabeasca prin prelungirea timpului de dormit ne va ajuta sa stabilim un raport cauza-efect intre somnul scurt si obezitate”, a adaugat Fred Turek.
Desi in ultimii ani tot mai multe studii au sugerat ca exista o legatura intre durata insuficienta a somnului si tot felul de boli, foarte putini specialisti in medicina recunosc acest lucru. Obezitatea a atins cote alarmante in tarile dezvoltate, iar cercetatorii sustin ca in SUA este o adevarata epidemie.

 
 

Urmărește-ne pe Google News