„Agenda întâlnirii a constat în cooperarea judiciară bilaterală în domeniul dreptului penal, cu specială privire asupra procedurilor de extrădare”, a transmis Ministerul Justiției.

Concret, instituția precizează că ministrul român „a salutat decizia procurorului-general italian de a cere reexaminarea cazului de extrădare privind cetățeanul român Arsene Ionel, condamnat penal definitiv, și a mulțumit ambasadorului pentru acest lucru”.

Pe numele fostului președinte al CJ Neamț fusese emis un mandat european de arestare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov, pe 10 martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare. El s-a predat în Bari, dar o instanță din oraș a respins, pe 21 aprilie, extrădarea lui Arsene în România.

De asemenea, Predoiu a discutat și cazul lui Darius Vâlcov, fostul ministru PSD condamnat definitiv marți la 6 ani de închisoare. El nu a fost găsit de polițiști pentru a fi încarcerat și există informații că se află în Milano, unde a deschis o afacere.

„Ministerul Justiției își exprimă interesul și speranța că autoritățile italiene îl vor localiza și aresta cât mai rapid pe cetățeanul român Vâlcov Darius, condamnat penal definitiv la închisoare cu executare de către Justiția română”, mai transmite instituția.

În Italia se află acum în libertate și alți fugari căutați de Poliția Română: fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ofițer SRI Daniel Dragomir, Cornel Bogdan Popa și Romeo Albu, condamnați în dosarul lui Sorin Oprescu, Dragoș Săvulescu, Mario Iorgulescu, omul de afaceri Sorin Strutinsky saul fostul europarlamentar Marian Zlotea.

„Ministerul Justiției va desfășura, ca și până acum, toate competențele sale legale privind orice cetățean român condamnat penal definitiv până la aplicarea întocmai a deciziilor Justiției din România, indiferent de cât de mult ar dura aceste proceduri”, conchide instituția condusă de Cătălin Predoiu.

 
 

Urmărește-ne pe Google News