La plecarea de la Parchetul General, ea a spus că are doar calitate de martor în dosar.
„Vreau să vă asigur că am respectat legea cu strictețe. Legea a fost respectată, aș vrea să respectați instituția prefectului în toată țara. Nu pot să detaliez sau să explic modul în care alte instituții au acționat în ziua aceea. Eu vorbesc numai despre mine. Am respectat legea adunărilor publice și acel ordin de intervenție respectă în totalitate legislația în vigoare […] Nu am văzut ce se întâmplă la protest pentru că nu eram acolo„, a spus prefectul Capitalei.
Cliseru a refuzat să facă alte precizări privind ordinul prin care jandarmii au intervenit în forță în Piața Victoriei, la protestul din 10 august.
Ea a lăsat să se înțeleagă, însă, că au fost oameni publici care au încercat să denigreze instituția prefectului.
„Contrar a ceea ce s-a vehiculat în spațiul public, Eu ca prefect al Bucureștiului, alături de alți prefecți din țară, noi nu facem politică. Este consemnat și nu pot să vă detaliez”, a precizat ea.
Decizia procurorilor vine la o zi după ce ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost prezent la audieri în Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, în legătură cu violențele înregistrate la mitingul diasporei din 10 august.
Tot Carmen Dan spunea, după evenimentele din 10 august, că Speranța Cliseru este cea care a semnat ordinul pentru intervenția în forță a jandarmilor, în timpul protestului din 10 august, din Piața Victoriei.
Mai mult, în timpul audierilor de ieri din Comisia de apărare din Parlament, Dan spunea că a aflat despre acest ordin abia după intervenția jandarmilor și că în 10 august nu a vorbit cu Prefectul Capitalei.