„Din notele de constatare nu există pericol iminent, nu se justifică starea de alertă. Amenințarea nu este suficient de gravă pentru măsuri de urgență, excepționale pentru înlăturarea situației. Voi continua să caut soluții împreună cu Primăria Sectorului 1 și cu prestatorul. În acest moment, nu pot da acordul pentru solicitarea sectorului 1”, a declarat prefectul Capitalei, potrivit G4Media.ro.

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, spera ca starea de alertă să fie declarată în sector pentru a putea contracta în regim de urgență un serviciu de salubritate.

„Dacă nu pot să-şi respecte obligaţia, trebuie pur şi simplu să renunţe la contract. Eu sper că starea de alertă va fi declarată ca să pot să pregătesc eu alternativa. Eu sunt de acord să plătesc direct facturile sortatorilor, nu prin Romprest, dar pentru asta trebuie operatorul să fie de acord cu cesiunea de creanţe”, a declarat Clotilde Armand, luni, 7 iunie.

Romprest a refuzat să mai ridice gunoiul, acuzând primăria că nu plătește facturi restante în valoare de peste 14 milioane de lei.

Clotilde Armand a acuzat compania de șantaj și susține că prețurile practicate de firma de salubritate sunt mult umflate și că facturează inclusiv servicii neexecutate.

Conform contractului încheiat în 2008 cu Primăria Sectorului 1, condusă pe atunci de liberalul Andrei Chiliman, Romprest deține exclusivitate pentru serviciile de salubritate în sector pentru 25 de ani.

Urmărește-ne pe Google News