În cazul unui singur operator economic din București care activează pe piața de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au calculat un prejudiciu cauzat bugetului general consolidat al statului de peste 9,7 milioane de lei, transmite ANAF.
Potrivit ANAF, controalele efectuate au scos la iveală faptul că societatea în cauză a diminuat TVA de plată către bugetul de stat, prin neînregistrarea în contabilitate a tuturor veniturilor realizate pe platformele de ride-sharing, respectiv prin majorarea în mod artificial a TVA deductibilă, prin înregistrarea ilegală în contabilitate a unor achiziții de combustibili.
„Totodată, societatea verificată a diminuat obligațiile fiscale generate de utilizarea forței de muncă prin înregistrarea, declararea și plata contribuțiilor aferente contractelor individuale de muncă cu timp parțial de două ore, în condițiile în care salariații au lucrat mult mai multe ore și au realizat venituri net superioare celor declarate”, mai arată sursa citată.
ANAF precizează că acțiunile de control vor continua în perioada următoare şi recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obținute din activitățile desfășurate.
Luni, sute de taximetriști au protestat în fața Parlamentului. Principala revendicare a fost ca Bolt și Uber să fie obligate să declare veniturile obținute și să plătească taxele corespunzătoare și au avertizat că, dacă cerințele nu li se rezolvă, sunt dispuși chiar să blocheze traficul în București.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
durban22 • 02.02.2024, 12:15
Ar fi bine daca numai aceasta firma ,ar fi singura descoperita de ANAF, insa din pacate sant foarte multe, care nu pot fi starpite toate din cauza coruptiei mari existente in ROMANIA !!.
..ZORRO.. • 02.02.2024, 07:50
... ANAF ii calareste doar pe amarati... de multinationale nici nu se apropie... 🤮