Primul-minstru moldovean a reacționat după ce mascații de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au făcut percheziții în Parlamentul de la Chișinău într-un dosar penal pentru trădare de patrie și complot, în care este vizat șeful Direcției juridice, Ion Creangă, notează Moldova1.

„Observăm o creștere a intensității lucrului anume în acest domeniu. De fapt, este o reflecție a faptului că astăzi suntem sub acest atac hibrid. Trebuie să ne asigurăm că noi ne protejăm de eventualele riscuri care să afecteze securitatea țării”, a declarat Dorin Recean.

În urma acestei acțiuni a oamenilor legii, au fost reținuți pentru 72 de ore doi funcționari, pentru trădare de patrie și complot împotriva Republicii Moldova. Este vorba de un angajat al Parlamentului și unul al Poliției de Frontieră.

Aceștia sunt suspectați de legături cu un angajat al unei ambasade de la Chișinău, a precizat PCCOCS. Potrivit unor surse neoficiale citate de Moldova 1, este vorba de Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova.

Anterior, președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, a declarat că în dosarul penal deschis pentru trădare de patrie este vizat Ion Creangă, șeful Direcției juridice a Parlamentului. Parlamentarul nu a confirmat, însă, reținerea lui Ion Creangă.

Acesta este al doilea caz de spionaj în Republica Moldova, în ultimele două luni.

FOTO: Hepta

Urmărește-ne pe Google News