- Un grup de oameni de știință din Australia a descoperit că organismul uman luptă cu noul coronavirus COVID-19 exact ca în cazul gripei;
- Rezultatele cercetătorilor vor fi de folos pentru dezvoltarea unui vaccin eficient pentru coronavirusul de tip nou;
- Vor putea fi identificate noi tratamente pentru boala cauzată de coronavirus.
Un grup de cercetători de la Institutul pentru Infecții și Imunitate Peter Doherty, care studiază modul în care organismul uman luptă cu virusul COVID-19, spun că sistemul nostru imunitar răspunde coronavirusului ca în orice tip de gripă.
Sistemul imunitar luptă cu noul coronavirus exact cum luptă cu orice tip de gripă. Am observat că populațiile de celule imunitare care se dezvoltă sunt aceleași care apar înainte de vindecarea pacienților de gripă.
Profesor Katherine Kedzierska, șefa laboratorului de la Institutul pentru Infecții și Imunitate Peter Doherty:
Pentru a vedea modul în care luptă organismul cu noul coronavirus, oamenii de știință au luat mostre de sânge de la unul dintre primii pacienți infectați cu COVID-19 din Australia.
Astfel, cercetătorii au identificat anticorpii pe care organismul uman îi „recrutează” pentru a lupta cu boala, mai notează ABC Australia.
Este prima lucrare științifică ce arată modul în care organismul uman poate oferi imunitate, poate lupta și se poate vindeca.
Carolien van de Sandt, cercetător:
Potrivit sursei citate, oamenii de știință sunt optimiști în ceea ce privește dezvoltarea unui vaccin eficient, aceste informații fiind extrem de importante în viitor.
Totodată, cercetătorii australieni spun că rezultatele studiilor pe care le-au realizat sunt foarte importante și pentru a vedea cum trece organismul de la o situație critică la una moderată în cazul infecțiilor cu noul coronavirus.
Potrivit platformei News Australia, sunt peste 1.350 de cazuri confirmate în toată țara și șapte decese.
La nivel mondial, numărul deceselor provocate de pandemia de coronavirus se apropie deja de 15.000, iar al celor infectați a depășit 340.000.
Din datele raportate de autoritățile sanitare din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii reiese că a scăzut media de vârstă a persoanelor vulnerabile în fața coronavirusului; astfel, în New York, mai mult de jumătate dintre cei infectați au vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.
În Marea Britanie, National Health Service (NHS) a anunțat, duminică, moartea unei adolescente de 18 ani, care fusese infectată cu COVID-19.