Programul de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale implementat de Societatea Română de Cardiologie se folosește de o platformă online originală şi o aplicaţie realizată de un ieşean. Aceasta poate fi accesată gratuit şi de pe smartphone. ”Am construit această aplicaţie în ideea de a-i ajuta pe cei care nu au cunoştinţe legate de măsurarea corectă a tensiunii. Ideea mi-a venit după ce şi eu am avut mici probleme de sănătate şi a trebuit să-mi verific tensiunea acasă“, a explicat Andrei Liviu Mihai.
Aplicaţia de Autodiagnostic al Hipertensiunii Arteriale avertizează dacă ai valori la limită și îţi oferă opțiunea unei monitorizări timp de şapte zile. Dacă în această perioadă se înregistrează valori peste normal, primești sfaturi cu ce ar trebui să faci în continuare.
”Sperăm să fie cât mai mult accesată de persoanele tinere, deoarece bolile cardiovasculare nu mai sunt apanajul vârstnicilor. Avem săptămânal cazuri de persoane cu vârste între 25 şi 40 de ani care ajung la noi cu infarct miocardic. Dacă şi-ar fi verificat măcar o dată tensiunea, ar fi descoperit că sunt hipertensivi şi poate ar fi urmat un tratament care i-ar fi ferit de infarct la o vârstă tânără“, a subliniatprof.dr. Cătălina Arsenescu Georgescu, şefa Clinicii de Cardiologie Medicală din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Iaşi.
Cei interesati pot afla detalii accesând www.tensiuneamea.ro sau descărcând aplicaţia direct pe telefonul mobil, cu Google Play sau App Store.
La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!