Boris Johnson, care speră într-o revenire la normal în jurul Crăciunului în pofida temerilor puternice privind valul al doilea al noului coronavirus, a apreciat că modul în care guvernul gestionează criza sanitară, care face obiectul a numeroase critici, s-a ameliorat.
Marea Britanie este una din ţările cele mai lovite de pandemie şi înregistrează peste 45.000 de morţi, cel mai important număr de decese din Europa.
Economia a fost afectată în mod special şi prim-ministrul, care a început să ridice treptat măsurile de izolare, speră să evite situaţia de a lua din nou o asemenea decizie la nivel naţional.
„Reintroducerea carantinei semănă cu o descurajare nucleară”
„Nu pot abandona acest instrument aşa cum nu pot abandona descurajarea nucleară”, a declarat el pentru Daily Telegraph într-un interviu care marchează un an de la instalarea sa în Downing Street.
„Însă ca şi în cazul descurajării nucleare, cu siguranţă nu vreau să îl folosesc. Şi cred că nu ne vom afla din nou într-o astfel de situaţie”, a afirmat el.
Boris Johnson a dezvăluit vineri următoarele etape ale planului său de a ridica treptat măsurile de restricţie introduse la 23 martie pemtru a lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.
Sălile de spectacole, cazinourile, patinoarele, centrele de înfrumuseţare şi sălile de bowling se vor redeschide la 1 august. Începând din septembrie se vor redeschide şcolile, liceele şi after-school-urile. De la toamnă se vor putea organiza căsătorii cu participarea a maxim 30 de persoane, precum şi conferinţe şi evenimente pe stadioane.
În plus, prim-ministrul i-a încurajat pe britanici să revină la lucru începând cu 1 august, idee ce vine în contradicţie cu o declaraţie dată joi de consilierul său ştiinţific Patrick Vallance, care a estimat că telemunca este în continuare cea mai bună soluţie şi că nu există niciun motiv pentru a schimba recomandările în acest sens.A