”Toate ministerele s-au implicat în acest proces, toți miniștrii, ambii vicepremieri. Coaliția, toți colegii. Știți foarte bine că toată lumea s-a implicat în acest proiect. Ne vom implica și în continuare, și domnul președinte pentru că vrem cu adevărat să avem un proiect bun pentru dezvoltarea României”, a declarat la finalul ședinței Florin Cîțu.

Cu câteva ore înainte, Ghinea afirma că sunt instituţii care nu au colaborat atât de bine la realizarea PNRR.

Să spunem că au fost unii foarte viteji în a propune chestiuni şi când a fost vorba de partea tehnică de scrie efectiv, au dispărut din peisaj.

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În weekend, Ghinea mai acuză unele ministere că „tărăgănează” prea mult deciziile privind elaborarea PNRR.

„Au fost două informări în Guvern pe subiectul ăsta, ministerele au primit o listă de întrebări din partea noastră şi de decizii, unele au răspuns foarte bine, am făcut paşi înainte pe componente, altele însă trăiesc aşa, într-un dolce far niente şi acolo o să ne asumăm noi decizii”, a spus Ghinea, într-o emisiune la Digi24.

Amânare de o lună

Schimbul de replici vine după ce Cristian Ghinea a anunțat că va propune Comisiei Europenă să amâne cu o lună, până la 31 mai, depunerea formală a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Termenul inițial agreat de Comisia Europeană cu statele membre era 30 aprilie, dar Ghinea a spus că din informațiile sale mai multe state UE – printre care Olanda, Bulgaria și Polonia – vor cere și ele o amânare, potrivit Economedia.

Ghinea a spus că există probleme tehnice și probleme politice. În ceea ce privește problemele politice, Ghinea a dat ca exemple sistemele de irigații, extinderea infrastructurii de furnizare de gaze și investițiile în infrastructura de transport, pe care Comisia Europeană nu le-ar vrea finanțate prin acest instrument.

Klaus Iohannis a avut, luni, la ora 16:00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu premierul Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

 
 

Urmărește-ne pe Google News