Detaliile vizitei urmează să fie comunicate mai târziu în cursul zilei, a precizat Ministerul de Externe de la New Delhi.
Conform AFP, premierul Modi urmează să viziteze şi Polonia cu ocazia acestei deplasări în Europa, iar presa indiană a sugerat că deplasarea va avea loc în cursul acestei săptămâni.
Reuters citează informaţii apărute în presa indiană conform cărora este probabil ca premierul Modi să viziteze Kievul în această lună.
Capitalele occidentale au impus sancţiuni Moscovei după invadarea Ucrainei în 2022, dar state prietene, precum India şi China, au continuat să facă comerţ cu Rusia.
India s-a abţinut să dea vina direct pe Rusia, pentru ceea ce Moscova numeşte o operaţiune militară specială, îndemnându-i în acelaşi timp pe cei doi vecini să rezolve conflictul prin dialog şi diplomaţie.
France Presse aminteşte şi că India s-a abţinut în momentele în care la ONU s-au votat rezoluţii care au vizat Moscova.
SUA şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la relaţia Indiei cu Rusia, mai ales într-un moment în care Washingtonul a încercat să consolideze legăturile cu New Delhi, ca o potenţială contrapondere la puterea în ascensiune a Chinei.
New Delhi încearcă să îşi aprofundeze relaţia cu Occidentul, păstrând în acelaşi timp intacte legăturile cu vechea sa prietenă, Rusia.
De la începutul conflictului cu Ucraina, Rusia a devenit un furnizor major de ţiţei la preţ redus pentru India, exporturi foarte necesare în urma impunerii sancţiunilor occidentale. New Delhi a făcut presiuni, de asemenea, ca Moscova să returneze câţiva dintre cetăţenii săi care s-au înscris pentru „slujbe de sprijin” în armata rusă, dar au fost apoi trimişi să lupte pe linia frontului în Ucraina. Cel puţin cinci dintre aceştia au murit în acest conflict, notează AFP.