„Cei care au contracte semnate trebuie să le respecte, inclusiv primăria. Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice să meargă în forță și să amendeze unde este cazul. Am discutat astăzi cu prefectul Capitalei, lucrurile sunt puțin complicate. E important să se respecte contractele și la prestator și la primărie”, a declarat Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.
Problema gunoaielor din sectorul 1 al Capitalei este departe de final, asta deși prefectul Capitalei și ministrul Mediului s-au implicat în vederea rezolvării conflictului.
Primarul Clotilde Armand a declarat miercuri dimineață că nu este de acord cu înțelegerea la care s-a ajuns la Prefectura Capitalei, în urma ședinței de marți.
„Operatorul de salubritate lucrează pentru statul român și nu invers. Ce se întâmplă acum este un șantaj total neacceptabil, pe care statul român nu trebuie să îl accepte”, a transmis Clotilde Armand.
Între timp, prefectul Alin Stoica a declarat că, momentan, se caută soluții alternative pentru încheierea acestui conflict.
„Căutam alte soluții, să vedem dacă putem satisface creanțele sortatorului de gunoi, iar astfel gunaoiele să dispară de pe stradă. La o concluzie nu s-a ajuns, deci va trebui să căutăm o soluție alternativă care să nu includă neapărat acordul părților”, a precizat, miercuri, prefectul Alin Stoica, potrivit Realitatea.Net.
Asta, deși în urma ședinței care a avut loc, marți, la prefectură Alin Stoica spunea că discuțiile dintre reprezentanții Primăriei Sectorului 1 și cei ai companiei de salubritate Romprest au decurs promițător.
Pe 5 iunie, după cinci zile în care ridicarea gunoaielor din Sectorul 1 al Capitalei a fost oprită, Romprest a anunțat, printr-un comunicat, că își va putea relua activitatea, după ce a ajuns la o înțelegere cu trei firme care îi vor permite accesul în stația de sortare.