În vârstă de 48 de ani, Xavier Bettel are febră și dureri de cap, dar va continua să-și exercite atribuțiile în sistem de telemuncă, mai notează sursa citată.

Liderii UE cu care s-a întâlnit Bettel nu sunt considerați contacți direcți ai acestuia, pentru că, potrivit regulilor din Luxemburg, „contactul direct” al unui bolnav de COVID-19 este definit drept persoana care a petrecut cel puțin 15 minute alături de pacient, la o distanță de mai puțin de doi metri, fără a purta mască de protecție. „Măsurile de protecție au fost respectate” în cele două zile ale summitului din capitala Belgiei, a precizat o purtătoare de cuvânt a premierului pentru AFP.

La reuniunea la nivel înalt de la Bruxelles a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, precum și alți lideri europeni, printre care președintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Angela Merkel, sau premierul Italian, Mario Draghi.

Xavier Bettel a fost vaccinat anti-COVID-19 pe 6 mai. Prim-ministrul luxemburghez a primit atunci prima doză din serul AstraZeneca.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Luxemburg, țară cu aproximativ 600.000 de locuitori, au fost înregistrate peste 70.000 de cazuri de COVID-19 și 818 decese.

Urmărește-ne pe Google News