„Dragă mass-media liberală progresistă și opoziție: iertați-mă că am supraviețuit, dar m-am întors”, a scris Fico, pe Facebook.

„Încet-încet mă întorc la muncă și sper că voi fi bine în curând, ca să îmi pot îndeplini pe deplin funcția în care m-au ales cetățenii Republicii Slovace”, a spus Fico.

„Se simte bine. A condus procedurile guvernamentale ca și înainte, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat”, a declarat ministrul investițiilor, dezvoltării regionale și Informatizării, Richard Raši, după ședința de guvern, la o conferință de presă la care premierul nu a participat.

În prima apariție publică după tentativa de asasinat, vinerea trecută, Robert Fico a spus că „mi-ar fi plăcut să mă alătur lui Viktor Orban la Moscova”.

Robert Fico a fost împușcat pe 15 mai în fața unui cămin cultural din Handlova, regiunea Trencin, 200 de kilometri de capitala Bratislava, unde venise pentru o ședință de guvern. Potrivit imaginilor surprinse din mulțime, atacatorul a tras cinci focuri.

Atacatorul, Juraj Cintula, 71 de ani, a fost imediat arestat de serviciul de pază al premierului și plasat în arest preventiv pentru tentativă de omor cu premeditare. Ulterior, încadrarea juridică a fost schimbată în atac terorist. Scriitorul riscă detenția pe viață.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News