Astfel, premierul se va întâlni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și cu prim-vicepreședintele Frans Timmermans se întîlnesc cu Viorica Dăncilă.
Șefa Executivului va avea discuții și cu Comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, Comisarul european pentru agricultură, Phil Hogan și Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a criticat lipsa de transparență a premierului Viorica Dăncilă.
”Aflu din programul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că prim-ministrul Viorica Dăncilă merge marți în vizită oficială la Bruxelles. De ce nu ne informează prim-ministrul țării noastre de această vizită? Pe agenda Guvernului nu apare nimic! Lipsa aceasta de transparență arată un singur lucru: știe că vizita va fi un fiasco, știe că va fi trasă la răspundere și vrea ca presa din România să afle cât mai târziu de această vizită”, a scris Mureșan pe Facebook.
Eurodeputatul precizează că în mai puțin de 6 luni, România va prelua Președinția Consiliului UE.
”În loc ca prim-ministrul Dăncilă să vorbească la Bruxelles despre prioritățile României pentru această președinție, ea va trebui să explice de ce coaliția PSD – ALDE votează legi prin care este slăbit actul justiției, iar corupții scapă de pedeapsă. Va încerca din nou să spună la Bruxelles că totul este în regulă în România, iar la întoarcere ne va spune că totul a fost bine la Bruxelles. Realitatea este: nimic nu este adevărat și nimeni nu o va crede. Nici la Bruxelles, nici în țară”, a arătat Siegfried Mureșan.
Potrivit lui Mureșan, ”cu 6 luni înainte să preluăm în premieră Președinția Uniunii Europene, România are nevoie de un prim-ministru care să ne reprezinte cu cinste la Bruxelles, nu care să meargă acolo pe furiș și cu coada între picioare, știind că trebuie să dea socoteală pentru atacurile la adresa justiției”.
”De aceea, spun: jos, Guvernul Dragnea – Dăncilă!”, mai afirmă Mureșan.
Prima vizită a premierului Dăncilă la Bruxelles a avut loc în luna februarie, când s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, cel al Consiliului European, Donald Tusk precum și cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.
Procurorii DNA acuză că parlamentarii nu au ținut cont deloc de opiniile CSM și ale magistraților, ori de directivele europene pentru elaborarea modificărilor la Cod. Consecințele sunt dezastruoase, averile transferate pe numele altora nu vor mai putea fi confiscate, abuzul în serviciu nu va mai exista iar probele certe pentru infracțiunile de corupție sau alte fapte grave, în accepțiunea noii legi vor fi aproape imposibil de obținut.