VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

UPDATE ora 15.40 Premierul Dăncilă a discutat timp de aproape o oră cu aleșii din județ, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, din Târgoviște. Aceasta și-a scurtat mult vizita de lucru în zonă, în contextul intrării în vigoare a unui cod de vreme rea, în cursul zilei de joi.

Astfel, mai multe puncte din programul oficial au fost anulate, iar în jurul orei 15.30 premierul Dăncilă a plecat spre București.

În cadrul discuției de la sediul CJ Dâmbovița, unde au participat și miniștrii Rovana Plumb, Eugen Teodorovici și Paul Stănescu, senatorul Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița a făcut o listă cu nemulțumirile autorităților locale, în privința susținerii unor proiecte de către Guvern.

El a vorbit despre infrastructura rutieră, fiind necesară o cale alternativă pentru Valea Prahovei. El a precizat că la stațiunea Padina- Moroieni, devenită stațiune turistică de interes național, este nevoie de un drum de acces spre această zonă.

Țuțuianu a vorbit și despre nevoia construcției unui stadion la Târgoviște dar și a unui mall în județ.

 

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

UPDATE ora 13.00 Premierul Viorica Dăncilă a vizitat, joi, fabrica Arctic din Dâmbovița. Valoarea totală a investiţiei pentru dezvoltarea proiectului anunţat în judeţul Dâmboviţa este de 471 milioane RON, dintre care 163 de milioane au reprezentat ajutor de stat.

Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik  construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.
Senatorul PSD Adrian Țuțuianu, lider al organizației județene a PSD a declarat, în cadrul vizitei, că vrea să prezinte Guvernului ”problemele grave din zonă”, el precizând că două drumuri cu probleme sunt DN 7 și DN 71.
Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că, până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară. Există și unele probleme în zonă, pe care premierul Viorica Dăncilă a promis că le va rezolva și a menționat că a dorit să vadă problemele la fața locului.
Astfel, investitorii au atras atenția asupra unor dificultăți legate de infrastructură dar și de mediu.

”Am văzut că sunt lucruri legate de mediu, Am cerut un material, pentru că am văzut că sunt lucuri legate de utilități, de infrastructură, în legătură cu deșeurile electronice”, a spus Dăncilă, precizând că este nevoie de o conclucrare între autoritățile locale și centrale.

Programul premierului Viorica Dăncilă de joi, cuprinde mai multe vizite la obiective din județul Dâmbovița. Astfel, premierul va avea o întâlnire cu conducerile fabricilor ARCTIC, KABLUTRONIC, MEFA, TELAS, AKIM-CURENT METAL, va avea o vizită la SC NIMET SA – producător de produse metalurgice cromate,
la şantierul noii fabrici din municipiul Târgovişte.

În plus, prim-ministrul se va întâlni cu IPS Nifon Mihăiţă, arhiepiscop şi mitropolit.

Șefa Executivului va avea și o întâlnire de lucru cu primarii, parlamentarii, prefectul judeţului, conducerea Consiliului Judeţean, reprezentanţi Universităţii Valahia, reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit recent cu primarii de mari orașe și cu președinții de Consilii Județene. Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, declara că este necesar ca Legea achiziţiilor să fie “mult mai simplă”, astfel încât să fie facilitată atragerea de fonduri europene.

Guvernul a luat ulterior mai multe măsuri care au vizat unitățile administrativ teritoriale (UAT-uri).

Astfel, primăriile vor putea împrumuta din trezoreria statului 500 de milioane de lei, pe 20 de ani, pentru proiecte de infrastructură. În plus, salariile și plata deciziilor judecătorești sau alte corecții financiare vor fi plătite din excedentul bugetar al unităților administrativ teritoriale (UAT-uri).

Împrumuri vor fi acordate pentru asigurarea finanţării proiectelor de infrastructură din domeniile necesare asigurării pachetului minim de servicii publice în fiecare localitate, respectiv sănătate, educaţie, apă, canalizare, iluminat public, transport, salubrizare, cultură, sport şi tineret, locuinţă.

În plus, pentru anul 2018, excedentul bugetar va fi utilizat nu numai pentru proiecte de investiţii, dar şi pentru finanţarea cheltuielilor cu personalul, corecţiile financiare aferente proiectelor şi sentinţelor civile definitive, plata aerieratelor, precum şi pentru rambursarea împrumuturilor contractate.

Citește și: #salvatipipera / Directorul executiv al Asociației Pro Infrastructura, Ionuț Ciurea: ”Autoritățile sunt un mix de rea-voință, neatenție și incompetență”

 
 

Urmărește-ne pe Google News