Prezent vineri la Conferința Internațională „Psihiatrie și Psihologie Medico-Legală” ce se va desfășura la Sibiu, între 10 și 11 decembrie, într-un format hibrid, preotul Necula a făcut apel la oameni să țină ”aproape unii de alții”.
„Îi mulţumesc de prezentare, că altfel iar o să se întrebe cineva, ce caută un popă, domne, la un congres de psihiatrie. Aş zice că mai bine să râdă la noi, decât la dumneavoastră sau mai bine să se bucure cu noi, decât cu medicii legişti. (…) Din acest motiv, astăzi sunt aici şi ca să exprim sprijinul nostru în marea bătălie care va urma în perioada post-COVID. Atenţi la măşti, la pastile, la supozitoare, la căşti, la ATI-uri, am uitat că oamenii au nevoie de sprijin, de comunicare, de galerie, de mână întinsă, de căldura omenească şi deja rezultatele le-aţi văzut”, a spus vineri preotu Constantin Necula.
Părintele sibian a amintit și de sondajul din SUA, care arată că primarii orașelor sunt mai îngrijorați de consecințele pe termen lung ale pandemiei asupra sănătății mintale a oamenilor decât de alte probleme care țin primele pagini ale ziarelor.
”E drept că politicienii noştri nu cred în mesajul psihiatrilor, ci al altor primari din alte ţări. Aţi văzut ce furori a făcut articolul primarilor, mai mari decât apelul psihiatrilor, că ţara e în derivă. Vă rog să ţineţi aproape unii de ceilalţi”, a spus preotul Constantin Necula.
În vârstă de 51 de ani, părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai populari preoți ortodocși din România. Conferințele sale cu public susținute înainte de pandemie strângeau sute de mii de vizualizări, unele depășind pragul de un milion.
Pe 27 octombrie, părintele a fost numit consultant în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, un rol care decide inclusiv măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de COVID.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro