Fără a avea pretenția de a fi un top, încercăm doar să mai oferim o portiță către public pentru materialele jurnalistice făcute de colegii noștri din redacții mai mici, care continuă să facă o treabă excelentă în aceste vremuri dificile.
***
Pe platforma revistei DoR puteți citi un eseu despre echilibrul dintre nevoia de singurătate și nevoia de a fi într-o relație. Aici. Tot în DoR puteți citi despre etnicizarea coronavirusului în România și „cum stă, alături de frica față de răspândirea globală a COVID-19, eșecul societății românești de a ține la distanță rasismul împotriva romilor”, aici.
Pressone arată dacă este justificată frica de o posibilă criză alimentară,aici.
Un episcop al Bisericii Ortodoxe Române este confirmat cu coronavirus în Suceava, județul cel mai afectat epidemiologic din țară. Cum a ajuns acesta să fie transportat cu elicopterul la București arată Redacția Dela0, aici.
Redacția Teleleu prezintă cum s-a sărbătorit Paștele la o mănăstire românească din Portugalia, aici.
Un antropolog explică de ce am golit rafturile de făină și drojdie, precum și de ce ne-am apucat de copt pâine de casă în timpul pandemiei. Totul în publicația Scena 9, aici.
Redacția Recorder a vrut să vadă cum arată Paștele sărbătorit online, în mijlocul pandemiei, urmărind sute de transmisiuni live pe care românii de pretutindeni le-au făcut pe Facebook. Ce a ieșit, aici.
Un reporter al publicației Vice România, Alexa Bejinariu, publică un jurnal de carantină din Suceava, acolo unde toată familia sa a fost infectată cu coronavirus. Întreaga poveste, pe Vice, aici.
Mindcraft Stories explică ce este hidroxiclorochina, medicamentul promovat masiv în tratamentul bolnavilor cu COVID-19 și cât este el de util, aici. Mindcraft Stories recomandă și cinci seriale de văzut în zilele de vacanță, aici.
Aici puteți citi recomandările de săptămâna trecută.
*Așteptăm propunerile voastre cu alte materiale din presa alternativă care au ajuns la voi, la adresa de e-mail: andrada.lautaru@ringier.ro