Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk au asigurat că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor şi pierderea temporară a vederii suferite de Abramovici au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde avusese o discuţie cu oficiali ucraineni, în cadrul acţiunii sale de mediere în războiul ruso-ucrainean.

Oligarhul rus Roman Abramovici a plecat imediat apoi la Ankara, unde a fost tratat în spital. Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Luni, 28 martie, The Wall Street Journal anunţa că Roman Abramovici și negociatori ucraineni, printre care și parlamentarul ucrainean Rustem Umerov, care au luat parte la negocierile ruso-ucrainene de pace de pe 3 spre 4 martie la Kiev, au prezentat simptome de otrăvire.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov a catalogat drept „minciuni” care fac parte dintr-un „război informațional” informațiile potrivit cărora oligarhul rus Roman Abramovici a fost otrăvit.

Oligarhul rus Abramovici a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Urmărește-ne pe Google News